Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2018

«"Όχι" στην έξωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού»

Οργή και αγανάκτηση μας διακατέχει, με την γνωστοποίηση, ότι η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΕ οδηγούν σε ''  αιφνίδιο θάνατο '' το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.
Πότε γίνεται αυτό;
Τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε ως χώρα μια άνευ προηγούμενου ανθρωπιστική και υγειονομική κρίση.
Τη στιγμή που το ΕΣΥ και οι δημοσιές δομές ΠΦΥ έχουν καταρρεύσει. Ποιος δεν γνωρίζει ότι έχουν ήδη κλείσει 9 δημόσια νοσοκομεία και όλες οι μονάδες ΠΦΥ είναι υποστελεχωμένες από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό;
Τη στιγμή που οι πολιτικές που εφαρμόζονται στην υγεία είναι πιστές στο νεοφιλελεύθερο δόγμα ότι η υγεία δεν είναι δημόσιο αγαθό αλλά υπόθεση του ατόμου.
Ποιος δεν γνωρίζει ότι την αποκλειστική ευθύνη για αυτόν τον εφιάλτη που ζουν οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι μετανάστες, έχουν διαχρονικά οι χρεοκοπημένες αστικές κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης και της αστικής αντιδραστικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ;
Σ’ αυτές τις συνθήκες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που πρώτο τους θύμα είναι η χρεοκοπημένη Ελλάδα δημιουργήθηκαν μορφές αντίστασης στην ανθρωπιστική καταστροφή.
Σε αυτές εντάσσονται και τα κοινωνικά αυτοοργανωμένα φαρμακεία - Ιατρεία που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, σε κινηματική βάση και παρέχουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σημαντικό έργο στον τομέα της ΠΦΥ.
Δομές αυτοοργάνωσης όπου στην λειτουργία συμμετέχουν οι πάντες, από τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους αλληλέγγυους αλλά και τους ασθενείς.
Έρχεται λοιπόν σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου που πούλησε [?] δωρεάν  το φιλέτο του Ελληνικού και πετάει ( ''σαν την τρίχα από το προζύμι’’) στον δρόμο μια δομή ΠΦΥ της οποίας το έργο είναι γνωστό πανελλήνια προκειμένου να εξυπηρετήσει το καπιταλιστικό κεφάλαιο.
Χιλιάδες ασθενείς που δεχτήκαν και δέχονται δωρεάν τις φροντίδες του ΜΚΙΕ τους πετάνε ουσιαστικά στα σκουπίδια.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί το έγκλημα του ''ξαφνικού θανάτου ''

-      Να κινητοποιήσουμε όλους τους κατοίκους της περιοχής ενάντια στην εγκληματική απόφαση.
-      Να παραμείνει και να λειτουργεί το ΜΚΙΕ εκεί που βρίσκετε.
Είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση και ο τοπικός δήμος να παράσχουν δωρεάν, εάν αυτό επιθυμεί το ΜΚΙΕ, νέα αξιοπρεπή στέγη.
-      Όλα τα κοινωνικά ιατρεία να κάνουν καμπάνια στα προάστια και τους δήμους της χώρας που δραστηριοποιούνται ενάντια στο κλείσιμο του ιατρείου του Ελληνικού.

 
Η Γενική Συνέλευση του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου